de-kruiderie-logo.png


Candelilawas - 50 gram

BW-CL-050

CANDELILIA WAS

 

Een plantaardige was van de candelilastruik uit Mexico.
De was is afkomstig van biologische teelt.

Het smeltpunt ligt rond de 70 °C.

De hardheid van de was ligt tussen die van bijenwas en carnaubawas.
Het duurt na het afkoelen echter een paar dagen voordat candelilawas geheel is uitgehard, houdt hier rekening mee!
Ook de geur lijkt (wanneer de was verwarmt wordt)  op die van bijenwas, aangenaam dus.
Gebruik van candelilawas verhoogt de smeerbaarheid van het product.

Wordt gebruikt in lippenstift, lipbalsems en lotionbars,  in zalven en crémes, maar ook in kaarsen , voedingsmiddelen en boenwas.
Meestal samen met andere wassen gebruikt om deze harder te maken en het smeltpunt te verhogen. Zeer handig bijvoorbeeld om te gebruiken in lippenbalsems zodat deze tijdens warme zomerdagen niet smelten.

Net als carnaubawas wordt candelilawas in de voedingsindustrie als glansmiddel gebruikt, en verder als bindmiddel in bijvoorbeeld kauwgom.



Reviews

Nog geen reviews geschreven voor dit artikel
 

Ook besteld

Sheaboter Bio kgp - 100 gram
Sheaboter    
3.99
Sheaboter Bio kgp - 200 gram
Sheaboter  
7.95
Mangoboter - 50 gram
Mangoboter (Magnifera indica)        .. Lees meer
4.95
Jojoba olie - 50 ml -
Koudgeperste Jojoba olie (Buxus Chinencis)    .. Lees meer
7.95
Cacaoboter - pastillen- 50 gram
Cacaoboter - Pastillen (Theobroma cacao)      .. Lees meer
3.75
Sheaboter Bio kgp - 50 gram
Sheaboter
2.49
Carnaubawas - 50 gram
Carnaubawas Carnaubawas = hypoallergeen. Eén van de hardste wassoorten die we kennen. De was wordt gewonnen uit de bladeren van een B.. Lees meer
4.99
Groene Thee poeder - 50 gram
Groene Thee poeder Wordt steeds meer gebruikt in cosmetische producten vanwege de diep reinigende werking en huidbeschermende eigenschappen.. Lees meer
2.98
Brandnetelpoeder - 50 gram
Brandnetelblad poeder Brandnetelpoeder wordt vooral gebruikt om haaruitval te voorkomen. U maakt gemakkelijk een haarspoeling door de poede.. Lees meer
1.99
Avocado-olie - 50 ml -
Koudgeperste Avocado olie uit de rijpe vrucht, (Persea Gratissima)  
3.59
Vitamine E - natuurlijk- 10 ml
2.95
Glycerine, plantaardig 100 ml
INCI:Glycerin Ook wel glycerol genoemd behoort chemisch gezien tot de alcoholen. Foodgrade (levensmiddelengeschikt) Het is een heldere, s.. Lees meer
2.99