logonieuwgrootkruiderie.png


Kaneel 50 gram

Kruiderie
KP-KAN-3

Kaneel Poeder

INCI: Cinnamomum zeylanicum


Cosmetisch wordt kaneelpoeder gebruikt in gezichtsmaskers, samen met honing als huidgenezend middel en als kleurstof in foundations en gezichtspoeders en zeep.

Enkele voorbeelden:

Bij ringworm, eczeem en andere huidinfecties: plaatselijke toepassing van 1 theelepel kaneel poeder vermengd met 1 theelepel honing  Niet geschikt voor gebruik in het gezicht, daar het irriterend kan werken in deze verhouding.

Om de hoofdhuid te reinigen: 1 theelepel kaneelpoeder + 1 theelepel honing + ¼ theelepel olijfolie.
Masseer dit in de hoofdhuid. 15 minuten inlaten trekken daarna goed uitspoelen en wassen zoals u gewend bent. De hoofdhuid zal goed doorbloed worden waardoor de haarzakjes (dus haargroei) gestimuleerd wordt.


 Tegen acne en pukkels: 1 theelepel kaneel  vermengd met 3 theelepels honing.  Breng de pasta aan op de aangedane huid en laat 20 minuten inwerken (een hele nacht mag ook). Afwassen met warm water. Niet vaker dan 1 x per week gebruiken.

Kaneelpoeder werkt ook anti-septisch:  Strooi wat kaneelpoeder over een  schram, snede of wond en de bacterieën zullen gedood worden en de wond zal sneller helen.

Anti-aging: als kaneel op de huid wordt gebruikt word (tot 6 uur lang) het collageen niveau  verhoogd.  Lijntjes en rimpels vervagen. Gebruik van kaneel in een créme kan dus waardevol zijn voor dit doel.

Voetverzorging: voor de verzorging van uitgedroogde huid en verwijdering van huidschilfers, een voetbad van kaneelpoeder met citroensap, olijfolie, volle melk en warm water. De voeten 15 minuten laten weken voor een gladde huid.


€ 2,25Quantity Price You saved
3 € 2.05 € 0.60
6 € 1.99 € 1.56


Ask a question about this product
Add to wishlist

Reviews

No reviews for this product yet

Also ordered

Groene Thee 50 gram
Groene Thee Poeder INCI: Camellia sinensis
Read more
2,95
Pepermunt 50 gram
Pepermuntblad poeder INCI: Mentha piperita leaf powder
Read more
2,95
Rozenwater 100 ml
ROZENWATER inci: aqua, rosa damascena Puur Natuur Product, zonder enige toevoeging maakt de huid gladder en zachter. Werkt verzachten
Read more
6,95
Rozenbottel 50 gram
Rozenbottel Poeder INCI: Rosa canina
Read more
1,95
Lavendelbloesem 50 gram
Lavendel Poeder INCI: Lavandula Angustifolia
Read more
3,95
PO Kokosnoot 5 ml
Parfumolie Kokos Cosmetische kwaliteit
Read more
1,25